måndag 16 december 2013

grönt med glittrig guldkant

Har inte kunnat få nån bra bild på innevarande manikyr så det får bli två dåliga med artificiellt ljus i stället, överst med blixt.


Det mörkgröna skimret är H&M Envy Me, som har tagits bort ur sortimentet nu (lite synd för det är väldigt fint, men det finns ju många andra liknande). Att kanten vid nagelbanden är lite hackigare och oproffsigare än vanligt kan bero på att lacket är lite gammalt och har segat till sig, svårare att få lacket att hamna där man vill då. Guldglittret är ett gammalt Depend som är bland de äldsta lacken jag äger tror jag. Lite snett och vint blev det, men gott nog för undertecknad och jultemat är väl svårt att missa.

tisdag 10 december 2013

Blått + silverglitter + stjärnor

Blått är ju också en julfärg, eller i alla fall vissa mörkare blåa toner i kombination med silver.
Det blåa är China Glaze Bermuda Breakaway, en ganska mörk indigo som är lite jellyaktig. Silverglittret med prismatiska stjärnglitter är Fatê of Flower #73. Det är nåt kinesiskt kosmetikmärke som har dykt upp på mitt lokala ICA Maxi ett par gånger där det har sålts billigt, har sett det i nån annan affär här i Linköping också. Stjärnorna hade en tendens till att vara lite böjda, men med tanke på priset klagar jag inte. (Obs, jag har mixtrat lite med bilden för att dölja några skavanker på manikyr och nagelband.)

måndag 2 december 2013

röd varannan-manikyr

Tänkte köra lite julnaglar de närmaste veckorna. Igår tittade jag igenom min samling efter röda och gröna lack, och kom på tanken att göra en vartannat finger-manikyr med två lack i liknande färg men olika finish. Det skimriga är Mavala Satin (en gammal julfavorit) och crèmelacket är Depend #019.
Nu var utförandet lite halvtaskigt (är fortfarande inte jättebra på att måla snyggt) men idén funkade rätt så bra tycker jag ändå.

söndag 27 oktober 2013

Sinful Colors Irish Green

Häromdagen kom jag att tänka på hur mycket jag gillar neonfärger när det är såhär grått väder, de lyser så fint i rusket. Sen kom jag att tänka på det här lacket som jag aldrig använt till en manikyr tidigare. Som en bonus har många svenska nagellacksbloggare kört en grön vecka under veckan som varit för att öka medvetenhet kring depression och mental ohälsa, så det kan ju passa bra.
Sinful Colors är ett amerikanskt drugstore-märke och jag köpte lacket för ett par dollar på en USA-resa. Irish Green är en giftgrön färg med lite neon-glow, och är mörkare och inte lika gulaktig jämfört med bilden. Formulan var väldigt typiskt neon, den torkar halvmatt och är extremt genomskinlig -- det är över 10 (!) lager, jag har lagt på nya lager vid några tillfällen under ett par dagars tid och nu ser man nästan inte nagellinjen igenom. Satte på några stjärndekorationer också, men ångrar det lite.

tisdag 22 oktober 2013

Nordic Cap NP18

En gul färg som drar en aning mot orange och som jag gärna vill kalla svavelgul av nån anledning. Jag har typ 6-7 lager lack på naglarna här (och en del har hamnat på nagelbanden, ser jag) och det är ändå lite flammigt. Jag är lite kass på att måla och liksom de flesta gula lack var det lite svårjobbat. (Jag skulle vilja påstå att det ändå är lite mindre osmickrande än det ser ut på bilden)

söndag 22 september 2013

en galen syrén

Ja, här kommer ett helt överflödigt nagelinlägg till i den här gudsförgätna bloggen. Lacket är från H&M, kommer i en pytteliten flaska som kostar en tia och heter Mad Lilac. Jag försöker låta bli att köpa nagellack nu då jag har urdålig privatekonomi och dessutom redan har ganska många, men jag tyckte att färgen var så fin och den var ju rätt billig även för en så liten flaska.
Färgen är kanske inte så bra återgiven här. Det är hursomhelst en djuplila färg som är extremt snygg enligt mig. I varmare ljus ser den ut som en mättad, lite mörkare lila som drar lite åt blått och i kallare ljus blir den mer bläckblå. Den var lite sparsamt pigmenterad och lite svår att måla med, men jag kommer nog ändå att köpa en flaska till som backup.

fredag 13 september 2013

svampad silvergradient

Dagens manikyr började med Nordic Cap NP26, en skiffergrå foil (man kan ana lite skimmer i andra färger om man tittar nära, jag tror jag ser lite rosa och grönt). Jag ville piffa upp manikyren lite så jag svampade på en ljusare silverfärg nertill (den heter "Metallic Grey" och kommer från ett set med tre små flaskor ur nån av H&M:s specialkollektioner).

Jag har inte svampat så mycket förr och det blev såklart långt ifrån perfekt. Men det är ju ändå kul att göra nåt annorlunda med naglarna ibland

lördag 7 september 2013

dagens naglar

Grunden till dagens manikyr var ett neon-röd-rosa nagellack från Pretty Woman (deras lack verkar tyvärr varken ha nummer eller namn) som jag hade på naglarna sen tidigare. Jag målade sedan på ett lager av ett effektlack med små färgskiftande (opalescerande?) glitter i rödaktig bas, nr. 254 från Paris Memories. (Både Paris Memories och Pretty Woman är såna där slumpmässiga märken som dyker upp på t.ex. Ica Maxi ibland och brukar säljas billigt.)
Bilden blev inte så jättebra, min kamera håller på att bli lite dålig och den har speciellt svårt med röda färger. Neonfärger kan dessutom ofta vara svåra att fotografera. Blev hursomhelst nöjd, det ser lite somrigt och piggt ut och det känns lite skojigt "too much" att kombinera neon och sånt här glitter.

onsdag 5 juni 2013

nytt försök med syrup-manikyr

Testade att göra syrup-manikyren igen, denna gång med Wine Shimmer ur serien Maybelline Colorama. Det är en jelly i nån sorts djup hallonröd färg med små prismatiska mikroglitter. Jag hittade det här i nån realåda. Så här blev det:
Kanske inte helt lyckat, men jag är ändå hyfsat nöjd, mest för att lacket i sig själv är väldigt snyggt -- snyggare i verkligheten än på bilden. Jag blev lite darrig på handen när jag skulle lägga det sista lagret, så det blev lite ojämnt och linjen vid nagelbandet blev för hackig. Så jag kunde inte låta bli att "förbättra" lite i efterhand genom att dutta på lite mer nagellack där jag tyckte att det behövdes, vilket förstörde gradientkänslan lite. Men jag är inte så perfektionistisk och det här känns tillräckligt kul för att behålla ett par dagar.

måndag 3 juni 2013

försök till syrup-manikyr

Häromdagen stötte jag på en tutorial till en rolig typ av gradient-manikyr jag aldrig sett förut. Den kallas här syrup nails och den görs med ett lite genomskinligt jelly-lack. Man målar först toppen av nageln, sedan målar man på ett nytt lager ovanpå det första som börjar lite längre ner, och fortsätter så tills hela nageln är täckt. Pallar inte att förklara bättre, du får klicka på länken i stället. Vad kul, tänkte jag, äntligen ett sätt att få användning för de där nagellacken som man testat en gång men inte orkat använda igen eftersom de var så himla genomskinliga. Testade idag med Viva la Diva #56, som är en snygg grön färg som är väldigt genomskinlig. Så här blev det:
Manikyren var kul att göra men det blev inte så jättebra. Lite snyggare än på bilden tycker jag det blev -- färgen på lacket är betydligt intensivare i verkligheten. Problemet är att lacket är för genomskinligt. Det är i princip omöjligt att bygga till opacitet, nagellinjen syns fortfarande tydligt efter 4-5 lager. Nagelns ljusare färg vid den fria kanten lyser igenom och förstör gradienteffekten lite. Jag vill absolut testa det här igen men då ska jag välja lack klokare.

måndag 20 maj 2013

Nya SH-nagellack

Var på Rusta häromdagen och stod en stund framför deras nagellacks-sektion som vanligt. Mitt lokala Rusta för alltså delar av olika nagellackslinjer från Sally Hansen för bara 15 kr styck, men det är tyvärr mestadels rätt trista färger. Den här gången kom jag hem med Barely Blue Bell ur deras Complete Salon Manicure-linje och Sacred Scarlet ur Maximum Growth Plus-linjen. Målade naglarna med Barely Blue Bell och en avvikande nagel i Sacred Scarlet (lite klantigt målat och manikyren har blivit lite skadad i efterhand också).

Recension av Barely Blue Bell: Supersnygg färg, en dammig mörkare sjöskumsgrön variant. Helt okej formula, många skulle säkert komma undan med två lager men jag la tre. Penseln är superbred! Jag har inget emot breda penslar, men det här var lite att gå till överdrift. Den var lika bred som min lillfingernagel och gjorde det lite svårt att få en jämn applicering.
Recension av Sacred Scarlet: Snygg blodröd färg, så o-unikt det bara kan bli men jag har ändå lite brist på såna färger i min samling så den lär bli använd. Okej formula, ganska tunn och aningen sparsamt pigmenterad.

torsdag 2 maj 2013

lite naglar kanske

Mina naglar idag pryds av Depend #313. Det är en djuplila kräm med massor av små havsgröna flecks. Det kom med någon av deras kollektioner för nåt år sen, men kanske ingår i deras permanenta sortiment nu.
Jag gillar det här jättemycket. Den lila basfärgen är jättesnygg, och det är nåt speciellt med kombinationen av det lila och det gröna skimret. Jag fick ta ganska många lager för att bli nöjd med täckningen, men å andra sidan måste den här typen av lack nästan vara lite genomskinliga för att skimret ska komma fram ordentligt.

tisdag 23 april 2013

röda naglar med glitter

Igår ville jag ha klarröda naglar så jag tog det jag hade, Depend 036 (rekommenderas inte då den är onödigt dåligt pigmenterad, om de inte har ändrat formulan sen jag köpte mitt ex). I efterhand har jag målat på nåt glitterlack som H&M släppte i en av sina små kollektioner utanför den ordinarie nagellackslinjen för nåt år sen, Spark Me Up står det på den lilla 3.2-millilitersflaskan.
Glitterpartiklarna är i silver, blått, turkost och rött och i lite olika storlekar. De glittrar inte så mycket, utan blir snarare som små reflekterande spegelskärvor som ligger platt på ytan och ger lite konfettikänsla. Manikyren kom till lite som en eftertanke men blev ändå ganska fin tycker jag. Lite festlig och glad liksom.

lördag 20 april 2013

helgens holonaglar

Väderrapporten sa att det skulle bli sol i helgen, så jag bestämde mig för att lacka naglarna med en holografisk/prismatisk färg, nämligen Depend 2025, eller Laurel Green som det tydligen också heter. Så här såg det ut i eftermiddagssolen.

Det kommer från förra årets holo-kollektion och är en ljusgrön färg som drar åt det gula hållet -- jag tror att det kanske är lite gult skimmer i också? Det är väl ingen större mening med att prata om formulan eftersom det inte finns i butik längre (alltså, det är väl inte så många som funderar på att köpa det), men jag har använt hiskeligt många lager, nästan halva flaskan. Jag har lite buckliga naglar så de kräver oftast lite mer lack, men ändå. Jag kunde ju ha lagt på nåt annat lack under, men har inget med liknande färg. Fin färg i alla fall och helt okej styrka på holoeffekten.

fredag 19 april 2013

notd

Jag har försökt ha köpstopp på nagellack på sistone men det har gått lite dåligt den sista veckan. Här om dagen när jag var och köpte hudkräm, tvål och så vidare på Rusta och var på pissdåligt humör rev jag åt mig ett nagellack, Sally Hansen Maximum Growth Plus (phew) i färgen Baby Doll.
Det rör sig om en koralligt varm, glad rosa med guldaktigt skimmer. Väldigt fin och lättmålad med ganska rinnig formula. Rusta har några stycken lack ur den här linjen för 15 kronor, men resten av färgerna var väldigt trista.

söndag 14 april 2013

gina tricot marina

Har länge letat efter ett nagellack i den där perfekta djupblå färgen som drar precis lagom mycket åt lila. Som blå mascara från 80-talet, typ? Eller som koboltfärgat glas? Är de två sakerna ens samma färg? Jag misstänker ganska starkt att den där färgen bara finns i mitt huvud. Men Marina från Gina Tricots nagellacksserie är nog det närmaste jag kommit hittills. I en del belysningar tycker jag att den ser ut precis som färgen jag letade efter, i andra att den inte riktigt är tillräckligt lila. Den ser överlag mer lila ut än på bilden, men det beror på ljusförhållandena. Den är hursomhelst väldigt snygg. Formulamässigt är den (min flaska i alla fall) väldigt tjock, men gick okej att måla med ändå.

lördag 6 april 2013

naglar i blått och guld

Har tyvärr ingen bättre bild än den här i lampljus, men det här var en av mina mer lyckade manikyrer på sistone tyckte jag. Grundfärgen är Blue Ice från Gina Tricots sminklinje. Jag vet inte om de säljer den fortfarande, men den är bland det snyggaste man kan ha på naglarna tycker jag, riktigt klarblå åt det turkosa hållet med lite blått skimmer.
Dekorationen är gjord med ett nail art-kit som jag fick i present nyligen. Kitet innehåller två kombinerade nagelpennor och behållare med små dekorationsstenar, i det här fallet en i svart med svarta stenar och en i guld med gula stenar. Pennan funkar så att det är ett litet rör i ena ändan (som på en stiftpenna ungefär) som man klämmer ut nagellack genom. När jag väl fattade hur det funkade gick den rätt lätt att jobba med. Pennan funkar även som vanligt nagellack med pensel, stiftet sitter liksom i korken.
Jag blev nöjd med det guldiga mönstret jag fick till, men jag var lite kluven till den lilla stenen i mitten, den kändes som en konstig utväxt på nageln. Är inte van vid 3D-dekorationer. Mamma hade hittat kitet i en giftshop på ett museum av alla ställen, men det stod en webbadress på paketet och det är tydligen ett brittiskt företag som säljer småprylar och presentartiklar av olika slag. De hade en del nagelprylar och den här typen av pennor fanns i många olika färger, både ensamma och i kit. Blev förstås lite sugen, som den skata jag är, men det får vänta.

lördag 23 mars 2013

gul

Ja, då är det väl dags att börja med påsknaglar då.
Det här är ännu ett lack av märket Pretty Woman, de har inga namn eller nummer tyvärr. Jag fick ta en miljarrrrd lager, som fallet ofta är med gula nagellack, och en del hamnade lite utanför tyvärr. Färgen är i alla fin, nån sorts primärgul nästan. På ringfingret är det lite glitter också (prismatiskt/holografiskt men det ser silvrigt ut på bilden).

tisdag 19 mars 2013

mer naglar

Hej. Igår målade jag naglarna gröna, men ville ha nåt lite extra så jag målade ringfingret gult. Sedan var jag inte riktigt nöjd med den avvikande nageln, men idag klippte jag till en hjärtformad schablon av tejp och målade med rosa nagellack på den. Det blev en oväntat fin färgkombo. Hjärtfiguren blev okej, inte riktigt som jag tänkt mig, men bättre än alla mina tejp-experiment hittills tror jag.

Använda nagellack: Depend #357 (det ärtgröna med skimmer ur vårkollektionen), China Glaze Lighthouse (solgult skimmer), Nordic Cap #18 (gult crèmelack under Lighthouse för att ge lite mer täckning), H&M All Eyes On Me (rosa). Ber om ursäkt för att mina nagelband ser lite trista ut, det är lite torkat överlack på dem som får dem att se värre ut än de är.
Ja, sånt här roar jag mig med mellan pluggtimmarna, hehe

lördag 16 mars 2013

veckans unn

I morgon är det Saint Patricks Day och det är även min födelsedag. Detta var nog väldigt viktigt för mig när jag var yngre eftersom jag hade dille på allt som hade med Irland att göra när jag var ca 11-15 år gammal, hihi. Hela den grejen är nog det närmaste en "nörd" jag nånsin har varit.
Hursomhelst, mina livsomständigheter är ju inte de bästa just nu och jag är lite stressad, men jag låter mig själv andas ut en smula de här dagarna och "unna mig nåt trevligt". Just nu sitter jag och lyssnar på Clannad som är ett irländskt band som jag lyssnade mycket på under den tiden. Har druckit en kanna te och ätit godis för en stund sen, pluggat lite, tagit en huvudvärkstablett och ska snart börja fixa middag.
Igår tog jag en liten runda på stan och köpte bl.a. två nagellack på H&M. Det är nån specialserie med glitter-/effecktlack de har inne nu som kostar 39 kr styck. Det ena var mörkblått med mängder av små prismatiska strängglitter och såg jättefint ut i flaskan. Det andra var genomskinligt och lite mjölkigt med opalescerande plastflingor. Det senare har jag på mig nu, ovanpå grönt för att hedra Saint Pats:

Det var lite svårt att fånga de fina färgskiftningarna på bild, och man ser att några av flakesen ser smutsigt alggröna ut när man tittar på dem ur en del vinklar och att manikyren har små fula bubblor här och var. Det var ganska svårt att fördela flagorna jämnt över naglarna och jag tog tjocka lager för att ens få med några på penseln. Är hursomhelst nöjd, har inga liknande lack sen tidigare och det är verkligen lite härlig My Little Pony-estetik över det här.

Här är ett grönt foillack jag hade tidigare i veckan. Av märket "Pretty Woman" (lol) som t.ex. ICA Maxi köper in partier av ibland. Det är inte riktigt lika blåaktigt i verkligheten.

fredag 25 januari 2013

fredag

Här är nagellacket jag haft på mig i typ en vecka nu:
Gina Tricot Sapphire Blue. Förlåt för den taskiga bilden i molnigt väder och mina trista rödfnasiga händer (båda hör årstiden till). Det är ett old-school skimmer med ganska små partiklar -- lite åt det frostiga hållet men ändå skimmer. Inte jättebra lackegenskaper, men fin färg tyckte jag.