måndag 22 september 2014

Maybelline SuperStay Bubble Gum

Dagens manikyr är gjord med Bubble Gum från Maybellines serie SuperStay, ett lack som jag plockade upp ur en realåda på Åhléns för ett tag sen.
Jag fick inga jättebra bilder i gråvädret tyvärr, men Bubble Gum är i alla fall en chockrosa crème med skimmer i en avvikande färg. Kan inte riktigt avgöra om skimret är blått eller lila eller vad det nu är, eller om det är flera olika färger, men det ger en lite kallare skiftning åt den ganska varma rosa grundtonen. Lacket känns väldigt Barbie-aktigt och jag som brukar trivas bra i såna nyanser gillar det här väldigt mycket också. Det ser piggt och fint ut på fingrarna, speciellt när det är så här grått ute. Lacket hade medelbra täckning och en väldigt bred, rundad pensel som funkade bra för mig.

torsdag 18 september 2014

Peripera Nail Story GRD14

Här är det andra lacket från min Tvål-beställning, GRD14 från Periperas nagellacksserie Nail Story. Peripera är ännu ett koreanskt märke vars nagellack finns tillgängliga bl.a. på Tvål Skincares webbshop.
GRD14 är ett glitterlack med mellanstora hexglitter i olika glada färger i en klar bas. Glittren är "matta"/utan metallic-effekt (men jag tycker de mörkare gröna glittren ser lite metalliska ut)? Jag har lagt det över ett svart lack här, det verkade vara det lättaste sättet att få alla färger att framträda.
Jag gillar den här idén jättemycket, men tyvärr hade jag en del typiska glitterproblem med applikationen. Jag hade svårt att få tillräckligt med glitter på nageln, så för att kompensera tog jag jättetjocka lager vilket resulterade i trista bubblor och lång torktid. Som synes har glittren grupperat sig lite här och var medan vissa ställen är kala, som det ofta blir med lite större glitter (när det väl fastnat glitter på ett ställe vill andra glitter gärna fastna där också). Jag tror att det kanske blir lite lättare om man rör lite på flaskan (ställer den upp och ner en stund, kanske?) för att röra om glittren en stund innan man applicerar, då de har en liten tendens att sjunka till botten. (Detta var tre lager.)

Fett störig grej

Struntar i att lägga upp helgens manikyr då jag fick panikmåla naglarna när jag hade en halvtimma över och det inte blev jättesnyggt. Däremot fick jag ett exempel på ett fruktansvärt irriterande fenomen som jag varit med om några gånger, nämligen svartbruna fläckar på manikyren som vägrar att gå bort!
(De små blänken på nageln är inte relevanta här, det är nog små repor och kanske små skimmer från andra lack som hamnat i min SV-flaska.) Har likadan missfärgning på alla naglarna, speciellt längs med kanterna, men på tummen var det tydligast. Utöver på kanten så syns även mitt på nageln en trist mörk rand. Jag har lyckats identifiera en bov, nämligen min svarta jacka som tydligen fortfarande färgar av sig trots att jag tvättat den. När man råkar gnida naglarna mot tyget, t.ex. när man letar efter nånting i fickorna, gnuggar färgen av sig. Men har varit med om liknande även innan jag köpte jackan så det verkar finnas andra textilier eller föremål som kan färga av sig. Extra fult blir det på ljusa manikyrer (det var det som förstörde min påskmanikyr i år). Jag får väl testa att tvätta jackan igen.
Manikyren är för övrigt Viva la Diva #106. Det var inte tänkt som en blinkning till Feministiskt initiativ, jag tog bara ett lack som jag visste täckte hyfsat bra. (Men jag röstade på Fi i ett av valen)

onsdag 10 september 2014

Green Depth i glansig version

Jag försökte få min manikyr med texturlacket Green Depth från Maybelline Color Show att bli glansig genom att dränka den i överlack. Efter fyra lager – tre lager Viva la Diva Gel Top Coat och ett lager Seche Vite – var ytan nästan helt utjämnad. Är inte jättenöjd med manikyren då färgen är lite avskavd på några av kanterna (den var redan det innan jag lade på överlack och krympningstendensena hos SV gjorde nog saken lite värre) men tänkte lägga upp ett par bilder i alla fall.

Ber om ursäkt för de slarviga bilderna med oinsmorda torra nagelband och skräp här och var på naglarna, jag var tvungen att skynda mig att ta lite bilder när solen kom fram. Det blev i alla fall ganska fint tycker jag, och här ser man den lila färgskiftningen ganska tydligt om man bara vinklar naglarna lite i solljuset som på nedre bilden.

tisdag 9 september 2014

Maybelline Color Show Crystallize Green Depth

Maybelline kom ju ut med en textur-kollektion, Crystallize, i sin Color Show-serie för ett tag sen. Det innehöll bl.a. två svarta lack med duokromt skimmer/glitter. Jag plockade upp båda ur en realåda på Åhléns nyligen där de kostade 29 kr i stället för ordinariepriset 39 kr. Här är Green Depth.
I flaskan syns turkost, grönt, lila och lite orange men på nageln syns inte lika mycket av färgskifningarna. Det lila skymtar fram lite när man vinklar naglarna framför en direkt ljuskälla, men annars syns mest turkos och grön färg på nageln. Jag är ju inget jättefan av texturlack överlag men grovheten i ytan ger här en sorts ganska fin regnvåt-asfalt-i-neonljus-look. Jag har varit sugen på mörkare nagellack med en lite tuffare, hårdare känsla på sistone och det här passar onekligen in. Formulan var hyfsat lättjobbad, jag tog tre lager.

söndag 7 september 2014

Glam (of Sweden) #61

Jag fick ta av min tidigare manikyr lite tidigare än jag brukar p.g.a. ett misslyckat försök till nail art. Målade om naglarna med #61 från billighetsmärket som jag inte vet om de heter Glam eller Glam of Sweden.
Ljust lilarosa foil, varken mer eller mindre (eller silver med en svag ton av lilarosa). Inte jättespännande, men jag var lite oinspirerad så det här passade ganska bra. Det var ganska lättmålat och täckte på 2-3 lager. Det stora minuset är väl lukten, lacket stinker bensin. Märket verkar importera lacken från Kina på nåt sätt så det är kanske inte så konstigt.

fredag 5 september 2014

Wet 'n' Wild FastDry SaGreena the Teenage Witch

Det här har jag spanat på inne på ICA Maxi ganska länge men av nån anledning har det inte blivit nåt köp fram tills nu. Det är det smaragdgröna skimmerlacket SaGreena the Teenage Witch från Wet'n'Wilds serie FastDry. (Hela den här kollektionen har temat "teveprogram", därav det fjantiga namnet.)
Ganska finmalet skimmer i en ganska neutral grön nyans (varken gul- eller blåaktig). Jag skulle inte kalla det frostigt, men lite tendens till penseldragsspår finns. Jag var inte jättenöjd med täckningen, det här är fem lager av vilka några var ganska tjocka. Tråkigt att ta slut på nästan en femtedel av den ganska stora flaskan. Är i alla fall nöjd med att ha ett skimmerlack i just den här nyansen, det har jag alltid letat efter.

tisdag 2 september 2014

Viva la Diva #139 Ice Princess

Jag förnyade min manikyr med ett extra lager av Kicks Lavender Field och två lager av det här, Viva la Divas Ice Princess (jag tar med numret, #139, också eftersom VlD fram till ganska nyligen inte hade några namn utan bara nummer på sina lack).
Ice Princess är ett lack med silvrigt (eller...? Jag tycker mig ibland ana rosa och gröna reflexer i det) mikroglitter i en lite mjölkig bas. Jag köpte det här eftersom det såg så fint ut i flaskan även om jag anade att det inte skulle se likadant ut på nageln, vilket det verkligen inte gör – jag tror det skulle krävas väldigt många lager för att den vita tonen ens skulle låta sig anas på nageln. Men som effektlack gör det sig bra om man vill piffa upp sin manikyr med små glitter som påminner lite om ljusreflexer i snö. (Viva la Diva själva kallar det ett "glitter topcoat", så de har också tänkt sig att det ska användas ovanpå nåt annat, men det har ingen särskilt glansig finish i sig själv så överlack ovanpå kan vara en bra idé.) Det är indeed väldigt prinsessigt och fint om du frågar mig.
Såhär fint det ser ut i flaskan:

måndag 1 september 2014

Köpstopp

Okej, idag kom jag hem med två nagellack (de två duokroma ur Maybelline Color Shows texturserie, Crystallize, som fanns lite prisnedsatta på Åhléns). Det ska bli de sista på ett tag hade jag tänkt. Reglerna för köpstoppet är följande: Inga fler nagellack under september. Sen ska jag ha en nagellacks-budget – har inte riktigt bestämt än, men kanske 200 kr/månad. Om budgeten även ska innefatta andra nagelprodukter som överlack, underlack, remover m.m. har jag inte heller bestämt. Jag får jobba på detaljerna.
Tanken är att jag ska använda de lack jag redan har. Dels vill jag så klart jobba mig igenom mina oanvända lack men sen vore det ju kul att gräva fram några "gamla godingar" ur gömmorna också. Jag har så mycket fint. Sen kan man ju alltid variera med flerfärgade manikyrer och enklare nail art – kommer aldrig bli en riktig nail art-tjej, men layering med glitter, svampning och prickning kan jag nog klara av. Har en del nail art-prylar liggande också.
Har jag tur kan jag kanske frigöra lite pengar till nåt annat roligt också, som kläder och smink. =) Vill ha nya ytterkläder den här vintern, till exempel. Vill även komma igång så smått med att lära mig att sminka mig och bygga upp en liten arsenal av användbar makeup till överkomliga priser – absolut inget samlande, som det blivit med nagellacken, utan jag tänker mer basprodukter och några ögonskuggor i hyfsat diskreta färger.
Nu vet jag inte om min nagellacks-shopping egentligen äter upp så jättemycket pengar, det är mest att det känns tråkigt att jag samlar på mig så mycket lack som jag inte hinner använda. Men det kan ju alltid vara bra att strukturera upp ekonomin lite överlag och hålla koll på vart pengarna tar vägen. Nagellack är väldigt mycket en impulsshopping-grej för mig så det blir att det läcker ut pengar lite här och var. Så... let's do this.