söndag 31 augusti 2014

Kicks Lavender Field

Jag går runt och funderar på att försöka dra ner på mitt nagellacksköpande och försöka använda de nagellack jag redan har i stället, men häromdagen var jag och shoppade och kom hem med sju stycken. Bra jobbat, suck. Kicks hade en realåda med lack av deras eget märke som var rejält prisnedsatta (70% tror jag, fanns både stora och små flaskor) och jag kom hem med några riktiga icke-färger. En av dem var den här, Lavender Field.
En vackert dimmig mellangrå crème med en subtil ton av gredelint. Ännu en sån där "smakfull", "sofistikerad" färg som tilltalar mig så mycket i teorin, men som jag blir lite otålig av att ha på mig (vill gärna vara smakfull och sofistikerad men det finns ju så mycket annat roligt). Finns nog risk att jag piffar till den med glitter eller liknande. En bra sak med den här lite "varmare" nyansen av grått är även att den är hyfsat smickrande mot min hudton. Smidig formula, tre lager täcker (nästan i alla fall).

fredag 29 augusti 2014

Fatê of Flower Regular Nail Polish #130

Jag var lite oinspirerad den här gången, hade inte lust att måla naglarna men gillar samtidigt inte att gå runt med omålade naglar (speciellt inte nu när de är missfärgade). Orkade inte välja så jag tog första bästa, vilket var det här nagellacket som jag impulsköpte för 10 kr i en lågprisaffär häromdagen. Det kommer från ett kinesiskt billighetsmärke som heter Fatê of Flower (vad det nu ska betyda) och det står även Regular Nail Polish på flaskan. (Kanske är det deras linje med de här mindre 8 ml-flaskorna som heter så, jag vet att de även gör lack i större flaskor.)
Ännu ett lack med lite sjöjungfru-känsla. Lite olika typer av glitter, mestadels hologlitter men även glitter utan holoeffekt i grönt och silver, nedsänkta i en blågrön bas (färgen är verkligen vacker, grönare än på bilden). Jag har fyra lager här och fortfarande ganska mycket VNL, så basfärgen är inte så täckande. Jag hade ju kunnat leta reda på ett hyfsat matchande crèmelack att ha under men jag struntade i det, får stå ut med VNL den här gången. Jag hade nog skippat det icke-holografiska glittret och det luktar ganska fränt som kinesiska lack brukar, men för en tia var det helt klart godkänt.

lördag 23 augusti 2014

Ciaté Skinny Dip

Ännu ett lack ur H&M:s låda med prisnedsatta Ciaté-lack, orangeskimriga Skinny Dip (fattar inte alls namnet, vad har orange att göra med nakenbad?). Jag tänkte att det skulle passa med något som hade en höstig känsla men ändå var färgglatt, och orange är ju fint.
Den här manikyren blev något av en pärs. Lacket går nämligen inte att få täckande alls, då det består av en svagt rödfärgad genomskinlig bas och guldiga flecks som inte är tillräckligt tätt packade för att täcka i sig själva. Jag fick grunda med ett orange crèmelack, Orange Lane från H&M, som tyvärr visade sig vara ganska o-täckande också. Till saken hör att mina naglar för tillfället är väldigt missfärgade efter det här, jag har liksom blåa fläckar över allt som gärna vill lysa igenom. Manikyren består av 1 lager underlack + 4 lager Orange Lane + 3 lager Skinny Dip + 1 lager SV. Nio (!) lager allt som allt alltså. Inte riktigt värt besväret (men det är ju en kul bonus med den där bulliga lösnagel-looken man får av överdrivet många lager).
Bilden gör dock inte lacket rättvisa riktigt, det är faktiskt riktigt fint med guldskimret.

tisdag 19 augusti 2014

Skin Food Green Tea Milk Shake

Har varit inne en del på Tvål Skincares hemsida och spanat, mer på den roliga sektionen med importerade koreanska nagellack än på den egenproducerade hudvården (även om hudvårdsprodukterna också ser spännande ut och verkar vara omtyckta). Det här har jag varit sugen på ett tag och i fredags när jag såg att det bara fanns en flaska kvar i lager beställde jag det och två andra lack som såg fina ut. På måndagen kom världens gulligaste paket i posten med mina lack och några små freebies, allt fint inslaget i silkespapper.
Basen i Green Tea Milk Shake (hittar inte namnet nånstans på flaskan, men det var så det stod listat på hemsidan) är ett crèmelack i en sorts smutsig mintgrön eller sjöskumsgrön nyans. Lacket innehåller lite större hexglitter i kopparrosa och klarblått och små glitter i olika färger (jag tycker mig se silver, guld, koppar och flera nyanser av grönt). Basfärgen är lite genomskinlig, förmodligen för att glittret ska kunna lysa igenom sådär snyggt och ge en 3D-effekt. Det var lätt att måla med i övrigt.
Och japp, flaskan är formad som en nappflaska -- jag är ingen förpackningsfetischist, men det är onekligen en kul idé. Helt klart det gulligaste jag har i min samling. Detta lack tillhör en serie med liknande lack i olika färger, Milk Shake Nail. Jag gillade det här mest för att det rosa glittret passar så fint ihop med den gröna basfärgen.

fredag 15 augusti 2014

Ciaté Looking Glass

H&M har haft lådor med Ciaté-lack för en femtilapp styck i flera av sina butiker de senaste veckorna. Ciaté är inget märke jag har haft så bra koll på eller ärligt talat varit jättelockad av tidigare, men lacken kostar t.ex. 109 kr på Kicks, flaskorna är puttenuttiga med sina små rosetter och det fanns en del fina färger i lådan, så det kändes kul. Jag plockade bl.a. på mig det här silvriga hololacket, Looking Glass.
Det har lite större partiklar (vi pratar scattered holo, alltså) och små holo-glitter som bryter av också. Det hade lite speciell formula överlag, tjock, ovanligt fränt luktande och med stark tendens till kala fläckar. Funderar lite på om det var nåt fel på just min flaska, den såg ut lite som om den varit öppnad tidigare. Hursomhelst, det blir väl inga superregnbågar med den här, men visst glittrar den en del i solen. Kämpade på i växlande molnighet-vädret för att få hyfsade bilder, här är en där färgskiftningarna kommer fram lite mer.

torsdag 14 augusti 2014

Essence Circus Confetti

Tänkte få ut par extra dagar av manikyren genom att lägga ett glitter ovanpå, och valet föll på det här, Circus Confetti från Essence (från serien Nail Art Special Effect Topper).
Festligt glitter i olika storlekar och färger. Detta fick jag i present av en person som varit i Österrike en längre tid, och det var bra för jag har inget annat liknande i samlingen. (Det där konstiga raka svarta strecket på ringfingret måste vara ett felproducerat glitter som hamnat i flaskan? Edit: Eller ett penselborst som lossnat?)

söndag 10 augusti 2014

Maybelline Color Show Superpower Blue

Edit: Nu tog jag av den här färgen, och fy faaaaan vad den färgade av sig på naglarna! Har aldrig sett nåt värre. Mina naglar är helt blåflammiga nu, jag kommer inte kunna gå utan nagellack förrän det har vuxit ut.
Idag bär jag Superpower Blue från Maybellines Color Show-linje. En sorts påfågelblå/petrolblå nyans med crèmefinish.
Jag/kameran lyckades inte jättebra med färgåtergivningen, man får föreställa sig den lite mer grönaktig och tydligt petrolfärgad. Såna här nyanser är hursomhelst en favorit, och de känns lite höstiga också. Petrol är ju en sån där typisk klyschig färg som brukar dyka upp i postorderkatalogerna på hösten (tillsammans med senapsgult och rostrött). Bra formula på den här -- hade inga större problem med att få den att täcka på två lager, även om den hade en liiiten tendens till kala fläckar om man målar på ett ställe där man redan har målat, liksom. (Köpt på Åhléns för 39 pix vilket är ordinarie pris.)

onsdag 6 augusti 2014

Depend #325

Är hemma hos mina föräldrar och tog inte med mig så många lack, men av nån anledning slängde jag ner det här otestade lacket i ryggsäcken. Depend #325 kommer från nån ganska gammal kollektion (av numret att döma) och är inte i produktion längre -- jag tror jag plockade upp det ur den famösa realådan på ICA Maxi i vintras med gamla Dependlack för 10 spänn för 3 styck.
Det rör sig om en mörkgrön jelly med turkost skimmer med en lila färgskiftning som nästan aldrig ger sig till känna på nageln. (Klantigt målat, jag vet.) Färgen är så mörk att den ser nästan svart ut i de flesta belysningar men i solen ser man att det är en ganska neutral grön nyans som inte har så mycket blått i sig. Skimret gör att den ser blåare ut. Rätt tjusigt, tyckte jag i alla fall -- jag borde ha mörka färger oftare.