fredag 30 maj 2014

H&M Envy

Hej, jag har varit och hälsat på min familj den senaste veckan så det har inte blivit av att jag målat naglarna så mycket. Jag hade naglarna målade med Depend #412 i typ fem dagar, den underbara kornblåa ur sommarkollektionen, men det blev inte av att jag tog nån bild tyvärr. Nu har jag dock lackat om dem med H&M Envy. Här är en bild på naglarna som var lite dammiga och fettfläckiga vid fototillfället tyvärr:
Envy är en ganska mörk, dammig blåtonad grön. Den har funnits i H&M:s sortiment ett tag och jag tyckte färgen såg så fin och annorlunda ut i flaskan. Till slut blev det av att jag köpte den. Detta är ett sånt där lack som får ord som"elegant", "sofistikerad" o.s.v. att poppa upp i huvudet på mig, vilket kan vara kul ibland. Bra lackegenskaper -- den täckte på två lager och har en glansig finish. Den torkar lite mörkare än flaskfärgen, som det verkar som att många lack i den här färgskalan gör.

måndag 19 maj 2014

Miyo Nailed It! Summer

Jag fortsätter att jobba mig igenom mina oanvända lack. Var inte jätteinspirerad i mitt val den här gången, men jag tänkte att korall kanske kunde vara trevligt så här års så det fick bli Summer från Miyo Nailed It!. (Namnet passar bra i alla fall, det känns verkligen som att sommaren har börjat på riktigt de senaste dagarna.)
En lite softad korallfärg. Fint -- ibland räcker det bra med fint. Själva lacket var okej att måla med, men jag hade en del problem med penseln som liksom var snedställd. Jag har testat ett lack från det här märket tidigare och där var penseln inte sån, så det kanske bara är ett produktionsfel. Jag har 5 lager här (vilket visserligen inte är särskilt många för mig, jag tycks aldrig komma undan med två lager). Det var inte jättetäckande och p.g.a. penseln var det lite svårt att få det jämnt.

Depend Cracked Effect #5017

Tänkte jag skulle göra nåt kul med manikyren innan jag tog av den, så jag la till det här krackeleringslacket som jag haft liggande väldigt länge och bara testat nån gång utan att göra en manikyr av det
Det här är alltså Depend Cracked Effect #5017, skimrig ljusgrå/silver, över Glam #77. Tja, vad sägs? Jag vet inte vad jag tycker själv -- lite småkul på ett barnsligt sätt, kanske. Crackle-trenden hann bli lite uttjatad innan den blåste över, och den kändes mer plojig än snygg för mig, men jag tycker ändå att den var roligare än den eviga texturtrenden som känns som om den hållit på i åratal nu.

torsdag 15 maj 2014

Glam (of Sweden) #77

Häromveckan när jag var på ICA Maxi hade de ett ställ med lack av ett för mig okänt märke för 10 kr styck. Jag tänkte först att de hade kommit över nåt enstaka parti av nåt billigt kinesiskt märke, men sen såg jag att märket hette "Glam of Sweden", eller kanske bara "Glam" (texten "of Sweden" står i mycket mindre typsnitt längst ner i logon så det kanske bara är ett litet tillägg). Verkar som att det finns ett nytt tokbilligt svenskt märke på marknaden då, efter succén (?) med Nordic Cap-lacken. Flaskorna är dessutom i fullstorlek, 15 ml. Jag plockade till slut ner tre stycken i korgen. Här är det turkosa skimmerlacket #77:
Skimret är finmalet och finishen har en tendens till att få penseldragsmärken. Det var "torrt" och jag fick kala fläckar när jag försökte måla med tunna lager, så det fick bli ganska tjocka lager med allt vad det innebär av luftbubblor, långsam torktid och trista hack som följd. Jag tog 4 lager.
Jag var lite betänksam först, men när jag la överlack på jämnades den tråkiga valkiga ytan ut, skimret vaknade till liv, penseldragen blev mindre synliga och jag tyckte det blev ganska fint. Just turkosa lack kan jag inte få nog av, det är en så vacker och smickrande färg. Bilderna stämmer inte jättebra överens med hur lacket ser ut "i verkligheten", det är helt klart grönare och skimret ser lite annorlunda ut, det har en sorts metallic-känsla.
Det ska noteras att lacket innehåller kamfer (Camphor) som är en kemikalie som vissa nagellacksmärken gör ett säljargument av att de inte använder, varför har jag inte riktigt koll på men det kanske påstås ha dåliga hälsoeffekter eller liknande. Lacket luktar lite fränare än vad jag är van vid.

måndag 12 maj 2014

Liten arkivrensning

Tänkte publicera några nagellacksbilder som det inte blivit av att jag lagt upp. Det är inte så många och inte så jättespännande, men låt gå i alla fall.
Depend #366, superfint Barbierosa med Depends duokroma glassflecks som de hade som tema i några av sina kollektioner. Nästa gång jag använder det ska jag lägga det ovanpå en crème i liknande färg, har för mig att jag hade typ fem lager här och ändå fick VNL.
Ett blått jellylack med prismatiskt strängglitter och även vanligt glitter från H&M, det kom från nån av deras "specialkollektioner" förra sommaren. Väldigt fint som jag minns det men VNL var ett problem även här.
Orange skimmerlack i miniflaska från H&M, här har jag det ovanpå nåt annat orange lack tror jag.
IsaDoras klassiker Papagayo Blue. Jag gillar hur det balanserar mellan blått och lila. Har som synes försökt mig på lite dekoration på ringfingret också med applikéer (?) och guldglitter.
Mavala Purple Sensation, mörkt rödlila skimmer. Ingen sensation direkt -- finns många liknande lack tror jag. Men när jag ändå orkade fota det så får det väl åka upp.
En adventsmanikyr med OPI Golden Eye (det enda OPI-lack jag äger, en present från mamma) ovanpå svart och Depend #091. Fina var för sig, men det blev för mycket av det goda här, de bara brottas om uppmärksamhet tycker jag.
Det här var tänkt att vara min påskmanikyr i år, en skittle i olika pastellfärger (det lila har jag faktiskt gjort själv genom att droppa vitt lack i ett gammalt mellanlila lack). Tyvärr blev manikyren skadad direkt.

söndag 11 maj 2014

Färgglatt

Har gjort en "skittle"-manikyr i nån sorts... leksaksfärger? Jag trodde det var det här som kallades primärfärger, men lite research på Wikipedia visade att jag hade fått det om bakfoten. Tummarna fick bli vita. I alla fall, visst är den oerhört vuxen och sofistikerad? Perfekt till jobbintervjun! (Om man söker jobb som clown, typ.)
Gul: China Glaze Happy Go Lucky
Grön: H&M Amazon
Blå: Gina Tricot Marina
Röd: Sally Hansen Complete Salon Manicure All Fired Up
Vit: Nordic Cap #13

fredag 9 maj 2014

Depend #306

Måste försöka ta mig igenom åtminstone några otestade lack nu. Den här, som jag förmodligen hittat i nån realåda, har legat länge i gömmorna.
Depend #306 -- finmalet grönaktigt gult skimmer i en mörkare svavelgul bas. Ett intressant lack, minst sagt, men inte helt smickrande. Ur vissa vinklar ser det verkligen sjukligt ut (basfärgen får mig att associera till flera olika kroppsvätskor) och ur andra mer citronigt och piggt. Fick använda halva flaskan för att få det i närheten av täckande. Färgen kommer från 2012 års sommarkollektion och jag tror inte att den är i produktion längre.

söndag 4 maj 2014

Sensinity #48

I natt lackade jag naglarna med Sensinity #48, ett rosa/lila doftlack med neonpigment. Doften på det här är "Rosas" (texten på flaskan är på spanska).
Den här ser rejält olika ut i olika ljus. I inomhusbelysning såg den ut som en lite mörkare rödlila, men i dagsljuset som är rikare på UV-strålning blir den mer av en chockrosa med en hel del neon-glöd. Bilden, tagen vid fönstret i molnigt dagsljus, visar nåt sorts mellanting tror jag (det där med att fota neonfärger är ju lite knepigt).
Jag gillar den skarpt, har saknat en neonlila i samlingen och den här var dessutom ganska oproblematisk att måla med. Fick ta fyra lager, men det är egentligen inte så många för att vara jag och neonlack brukar ju vara ganska genomskinliga. Jag, som annars inte är ett fan av doftlack, stör mig inte ens så mycket på doften som är typiskt ros-parfymig och ganska diskret. Jag har som vanligt SV ovanpå här, utan överlack blir finishen lite halvmatt som det brukar vara med neonfärger.

torsdag 1 maj 2014

Technic Mermaid

Jag nämnde att jag hade en idé för glitter-layering med lacket jag hade på mig, H&M Cream Blue. Det var med det här glittret, Mermaid från märket Technic. Jag vet inte så mycket om märket Technic utöver att det säljs för 29 kr/styck på Klädjätten i Skäggetorp centrum, där jag brukar gå in och titta ibland i samband med att jag ska köpa mat.
 Mermaid är ett lack med grönblåa hexagonala hologlitter i två olika storlekar i en klar bas. Det är väldigt vackert att titta på i flaskan och namnet Mermaid är väldigt passande (jag tänkte "sjöjungfru" innan jag ens såg namnet). Tyvärr är det ganska kinkigt att måla med. Jag hade svårt att få några glitter på nageln över huvud taget utan att ta jättetjocka lager. Sen föste jag omkring lacket hit och dit på nageln för att försöka sprida glittret lite grann, vilket gick sådär -- har fortfarande glitterkluster och kala fläckar här och där. Resultatet blev trista luftbubblor och väldigt lång torktid. Inte värt besväret för mig.
Det var tydligen svårt att fånga skiftningarna på bild, så jag lägger in en suddig bild också där det syns lite mer. Men ja, de flesta vet väl hur hologlitter ser ut redan.