söndag 22 juni 2014

Revlon Chroma Chameleon Aquamarine

Hej, idag har jag en duokrom att visa, nämligen Aquamarine från Revlons duokromserie Chroma Chameleon. De här lacken såldes för några månader sen på Rusta i Tornby (vet ej om de finns kvar, har inte varit där på ett tag) och jag plockade upp två stycken. Här i molnigt ljus:
Lacket har finmalet skimmer som skiftar mellan turkost och lila, där det turkosa syns mest och det lila skymtar fram vid mindre vinklar, i en mörk blågrå bas. Det är inte särskilt täckande så jag har målat tre lager av det ovanpå ett crèmelack som matchade grundfärgen hyfsat bra.
Ovan i solljus. Tror inte att den duokroma effekten kommer fram alls i bilden. Nedan försökte jag fånga det lila på bild genom att vinkla naglarna men det lyckades inte så jättebra tycker jag.
Mitt allmänna omdöme är att det mest känns som ett fint, lite dämpat turkost skimmerlack och duokromeffekten blir som en liten bonus. Den är verkligen inte helt osynlig på nageln, men lite för subtil för att kännas så där jättespännande. Inte jättekul lackegenskaper -- lite synliga penseldrag (som man får räkna med när det gäller finmalet skimmer), på högerhanden lyckades jag få en hel del bubblor, och p.g.a. den lite långa torktiden samt min egen klantighet hann jag få några hack och märken också.

måndag 16 juni 2014

Sensinity #63

Neonfärger är alltid kul och brukar vara mer aktuella på sommaren. Jag köpte några neonfärger av märket Sensinity häromdagen och har nu, efter några nagellacksfria dagar, målat naglarna med orangea #63. Min kamera kom inte så bra överens med färgen men här är en halvbra bild i alla fall (lite hemmaretuscherad p.g.a. trista nagelband):
En klassisk orange neon. Lackegenskaperna var kanske inte sensationella men jag har varit med om värre när det gäller neon. Den är inte sådär hysteriskt genomskinlig som en del neoner kan vara (en del av dem blir nästan som att måla med en tuschpenna). Jag tror att det kanske är lite vitt pigment i den också, så man behöver inte grunda med vitt. Det här är fyra lager + SV. Som alla lack från Sensinity är detta ett doftlack och det ska dofta "Naranja", apelsin, enligt etiketten. Jag märker dock knappt av doften alls vilket är en fördel för mig.
Här kommer en bonusbild, tagen i gryningsljus med ganska kort exponering. Jag tyckte att neon-glöden i färgen kom fram lite tydligare här.

söndag 8 juni 2014

Lumene Gloss & Care Magical Moment

Mitt lokala ÖoB säljer just nu lack ur Lumenes serie Gloss & Care, som utgått till förmån för deras nya "gellack utan UV-lampa"-serie, för en tjuga styck. Har aldrig haft nåt större intresse för de här lacken, vad jag minns tyckte jag att de var alldeles för dyra och att färgerna inte var så spännande (flaskorna är dessutom i ministorlek, 5 ml). Men nu plockade jag på mig några i alla fall. Här är Magical Moment som har en plommonlila bas och glass flecks i olika färger -- jag tycker mig se koppar och fuchsia och kanske några till.
Den är inte så täckande, så jag har målat den ovanpå den bäst matchande crème-färgen jag kunde hitta i min samling. Tjusig, tycker jag. Jag vet inte varför jag fick för mig att göra en avvikande svart nagel med klantigt målade guldstjärnor -- nästan varenda gång jag försöker mig på nån form av nail art ångrar jag mig efteråt. Det är bara att det känns så tråkigt att bara ha alla naglar samma när jag har så många nagellack att välja på :P

torsdag 5 juni 2014

Försök till tejpmanikyr med China Glaze Frostbite

H&M har ju börjat sälja ett urval av China Glaze för 69 kr styck. Jag har fått några presentkort på H&M den här våren i samband med min födelsedag men har inte haft nåt flyt i klädshoppandet, så jag satsade på annat i stället. (Det enda i klädväg jag fick köpt var ett par svarta bomullstajts som bara åker ner hela tiden -- bra, då vet jag i alla fall att H&M:s tajts inte funkar för mig -- och två maxiklänningar i viskostrikå som krympte två decimeter på längden efter tvätt.) Jag har inte så många China Glaze-lack, eller lack från amerikanska "prestige"-märken överlag, så djupblå, skimriga Frostbite kändes som ett lyxigt tillskott till samlingen.
Efter nån dag la jag till den silvriga triangeldetaljen vid nagelkanterna, gjorda med Depend #223, för att förnya manikyren. De är alltså gjorda med tejp som mall, men kanterna blev lite vingliga i alla fall. Dessutom blödde silverfärgen när jag toppade med SV och lämnade spår lite här och var. Och idén var kanske inte så bra från början. Ja, jag är en nail art-noob helt enkelt, så man kanske inte kunde förvänta sig bättre.