måndag 17 november 2014

Lumene Gloss & Care Blueness + Glam of Sweden #101

Vaaa, ett INLÄGG?! Med halvkassa bilder så klart eftersom det varit nån sorts grått skymningsljus hela dagen, precis som alla andra dagar de senaste veckorna. Men jag drog upp exponeringstiden ett snäpp, stödde båda händerna mot fönsterrutan för stabilitetens skull och lyckades få en hyfsat skarp bild (synd bara att jag inte smorde in nagelbanden först). Manikyren består av Lumene Gloss & Care i färgen Blueness toppad med ett lager av Glam of Sweden #101.
Blueness är en lite dammig, kall mellanblå som jag får nån sorts 50-talsvibbar av. Jag plockade upp den ur en realåda på Åhléns för 25 spänn häromdagen, hade ingen liknande färg hemma och jag tycker den är väldigt fin. Den täckte utan problem på två lager och var snyggt glansig även utan topplack. Glam of Sweden #101 är ett ljusblått lack med en massa silvrigt skimmer/glitter, det är egentligen en bra bit ifrån Blueness i nyansen men eftersom det är ganska genomskinligt passade det bra ovanpå i alla fall. Här är en flaskbild:

tisdag 11 november 2014

Gina Tricot Power Pink (+ dekoration)

Har varit lite sugen på beige nyanser som drar åt rosa och lila på sistone, delvis inspirerat av Meg Ryans naglar i filmen When Harry Met Sally (hon har samma nagellack i hela filmen, nån sorts smutsrosa leverpastej-aktig historia) och delvis av den allmänna nittiotals-trenden just nu. Häromdagen shoppade jag på mig Power Pink från Gina Tricot:
Inte så tokigt, tyckte jag. Den här färgen är relativt varm och rosig och väldigt smickrande på mina händer, det ser verkligen damigt och sofistikerat ut. Det var helt okej att måla med och täcker på två, tre lager. Har även lagt till några drag med Depends striperlack Art Liner #1072 (finmalet silverhologlitter) som jag reashoppade i samma vända.

måndag 3 november 2014

Depend #424

Här är ännu ett lack från Depends ganska lyckade höstkollektion 2014, #424.
En ganska mörk, ganska kall, ganska omättad blå i skimrig finish med klar dragning åt det frostiga hållet. Det är svårt att helt undvika penseldragsmärken här, men så länge man är noggrann med hur man målar (försök måla i samma riktning och i hela drag från nagelbandet till nagelkanten) så tycker jag det ser okej ut. Men då är jag absolut inte den mest inbitna frost-hataren därute, kan rentav tycka att frostfinish ser coolt ut ibland, och det här var faktiskt ganska snyggt om du frågar mig. Formulan var lite småknepig, jag kom inte riktigt underfund med hur mycket lack jag skulle ta på penseln så det här är ett tunnare, ojämnt lager och sen ett väldigt tjockt.
Ska nu försöka lägga till mig på Blå måndag som hålls av bloggaren Makeupbyblowfish.