söndag 26 oktober 2014

Lumene Gloss & Care Dandelions

När jag skulle måla naglarna senast tänkte jag mest att jag vill ha ett crèmelack i en glad färg, eftersom det som sagt går att få okej foton av såna lack även i grått väder, och jag ville gärna få upp nåt mer på bloggen innan månaden är slut. Valet föll på Dandelions, ännu ett reafynd från Lumenes utgångna linje Gloss & Care.
En glad orangegul färg med subtilt skimmer (som inte syns på bilden). Fin och lite oväntad färg. Dessutom passar den nästan in på ett Halloween-tema. (Namnet stämmer dock inte så bra, maskrosor är inte alls så här orangea.) Detta är fyra lager. Det var lite knepigt att måla med, kanske mycket för att penseln i mitt exemplar var lite för yvig.

torsdag 23 oktober 2014

Rosa gradient

Vad tråkigt att det har blivit så långsamt här. Ska inte be om ursäkt för det då jag har bloggen för min egen skull och förmodligen inte har några läsare, men det hade varit kul att få upp ett par inlägg per vecka i alla fall. Det beror mest på att det är så hopplöst att få bra bilder i gråvädret, men även lite på att jag inte "haft tid" att måla naglarna så ofta eller vad man ska säga. Dagens manikyr består dock av poppiga crèmefärger så det kändes okej att fota den i molnigt väder också (värre med skimmer- och glitterlack).
Det är som synes en sån där gradientmanikyr där naglarna är målade i nyanser som går stegvis från vitt till mörkt rödlila. Nu kanske färgerna inte går perfekt ton i ton men jag gjorde så gott jag kunde. Idén uppstod när jag testade ett litet set med tre nagellack som jag köpte på rea för 10 spänn på H&M – två av dem har använts i manikyren, på pek- respektive långfingret (det tredje lacket var ett opaliserande glitterlack).
Använda lack: China Glaze Snow, H&M Light Pink (helt okej formula för en pastellfärg) och Pink Lilac, L'Oréal Color Riche #828 Flashing Lilac, samt Depend #320.
(Not: Jag antar att det här passar in i bröstcancer-medvetenhetskampanjen men jag skippar det den här gången.)

onsdag 8 oktober 2014

Nordic Cap #62 (repris)

Idag lyckades jag få ett par bilder på Nordic Cap #62 i solljus så jag tänkte lägga upp dem också. Tänkte även passa att på att vara med i Vacker & Underbar:s gröna onsdag/United in Green-vecka.

(Nej, bilderna är inte så olika men det var lite starkare solljus på den nedre fast jag spretar lite konstigt med fingrarna där och jag kunde inte bestämma mig.) Lite mer om lacket går att läsa i föregående inlägg. Nu får vi hoppas att jag lyckas med det här.


tisdag 7 oktober 2014

Nordic Cap #62

Ibland dyker det upp nya uppsättningar lack i Nordic Caps ställ på Willys. (Jag antar att de släpper "kollektioner" som de flesta andra märken, men på deras hemsida står det inget om det utan bara att det finns elva lack i hela sortimentet så de har väl glömt uppdatera.) Detta, #62, tyckte jag såg lite annorlunda och kul ut.
Gulgrönt med lite neonkänsla och gult skimmer. Naglarna ser ut som små radioaktiva Granny Smith-äpplen, what's not to like liksom. Skimret är lite frostigt och färgen är inte så smickrande på mig då den tar fram de röda tonerna i huden, men det är definitivt kul och fint i alla fall. Det krävde sina fem lager för att få det så täckande och jämnt som jag ville ha det och är tjockt i konsistensen, men när lacket kostar en tia kan jag ha överseende med sånt.
Den suddiga bilden ovan är tagen i molnigt väder eftersom det varit lite dåligt med direkt solljus de senaste dagarna, här är en bild i lysrörsljus också. Färgen är klarare och lite mindre gul där vilket stämmer med verkligheten (att den ser annorlunda ut i lysrörsljus, alltså) även om färgåtergivningen kanske inte är perfekt.

söndag 5 oktober 2014

Depend #426

Det har råkat bli en oavsiktlig bloggpaus här. Av olika triviala skäl lyckades jag inte få några bra bilder på mina senaste manikyrer. Här är i alla fall Depend #426 från höstkollektionen.
Blågrönskimrig underbarhet som jag inte riktigt vet hur den är "uppbyggd" -- skimret ser smaragdgrönt ut i vissa ljus men basen är turkosblå och jag tycker mig se lite lila skiftningar ibland. Hemskt fint är det i alla fall och formulan var okej, ganska tjock men det täckte på två lager.
Höstkollektionen var ju ganska lyckad överlag? Har totalt tre stycken ur den här kollektionen (Ica Maxi i Tornby säljer just nu hela Depends sortiment för 15 kr styck). Har hunnit prova den rödlilaskimrande #416 som också är tokfin och den varmt guldiga #417 väntar på att testas (alltid på jakt efter det perfekta guldlacket).