torsdag 31 juli 2014

Lumene Gloss & Care Golden Sand

Kors i taket, ett sandlack på denna blogg (och på kortkorta naglar eftersom jag ska agera flyttgubbe i morgon). Jag är ju inget fan av sand- och texturtrenden annars men det här såg så fint ut i flaskan, helt syrligt och glittrigt.
Väldigt glad citrongul färg som glittrar som sjutton i solljus. Sandfinishen känns ändå lite kul... meeen det hade nog varit ännu snyggare med blank finish. Detta är fyra lager. (Uppfiskat ur realåda på Åhléns för 35 kr.)

onsdag 30 juli 2014

Wet 'n' Wild Fergie Mermaid Curves

Hej, oj vad det går segt med bloggandet nu. Här är i alla fall Mermaid Curves från Wet 'n' Wilds Fergie-linje. Det är ett tjusigt lack med opaliserande glitter i två olika storlekar i en väldigt sparsamt pigmenterad bas i nån sorts turkosblå (edit: nej snarare turkosgrön tror jag?) färg.
Lyckades inte fånga de röda och gröna färgskiftningarna i glittret så bra men det syns lite om man tittar på flaskan på bilden. Här har jag två lager ovanpå Gina Tricot Blue Ice, en klarblå färg med lite skimmer (som syns lite grann under glittret). Det skulle även funka med layering över andra blå, turkosa eller gröna nyanser då basen som sagt inte är så starkt färgad. En del överlack krävs för att få hyfsat slät yta. (Köpt för 69 spänn på Ellos.)

söndag 6 juli 2014

Lumene Gloss & Care Farewells

Det här är ännu ett lack från Lumenes indragna linje Gloss & Care som jag hittade i en realåda på ÖoB, Farewells.
Ett ganska mörkt rödbrunt lack, lite som kidneybönor i färgen (torkar mörkare än flaskfärg). Det är hyfsat täckande -- det täcker nog på två lager om man målar noggrant, men jag fick ta ett tredje för att täcka över små misstag här och var.
Sanningen är att jag mycket köpte lacket för namnets skull (färgen är inte min bag egentligen, även om det alltid är kul att testa nåt annorlunda). Det är nåt roligt med att döpa ett nagellack till nåt så melodramatiskt som "Farewells" (eller "Hyvästit" som det även står på finska under). Känns som om det är tänkt att man ska ha detta när man står och vinkar farväl till sin älskade på nån perrong. Jag uppskattar den här dramatiska stilen som en kontrast till de skojsiga ordvitsarna på amerikanska lack.
Här gjorde jag ett försök till halvmånemanikyr med OPI Golden Eye:
Blev ändå lite fint. Ska testa fler halvmånemanikyrer i andra färger nån gång, det känns som en nivå av nail art jag kan klara av.

onsdag 2 juli 2014

Depend #410

Idag bär jag Depend #410, det ljuslila lacket från sommarkollektionen. Jag saknade ett ljust pastelligt lila i samlingen, så det fick bli ett köp.
Isigt och fint, kan inte säga så mycket mer om färgen. Jag tycker mig ana en liten smutsighet/gråton i lacket också vilket är coolt. Ljusa lack brukar ju vara något av en pärs att applicera och det här var inte heller särskilt bra, men inte det värsta jag varit med om. Jag tror jag tog fyra lager, som jag försökte göra så tunna som möjligt men jag hade problem med att få rätt mängd på penseln. Det var väldigt tjockt, på gränsen till trådigt faktiskt.
Sen tog jag lite glitter på. Har använt ett lager var av två olika glitter -- Depend #335 och H&M Diamond Sprinkles (där det senare är en miniflaska som kostade 10 kr och utöver hologlitter även har vanliga hexformade silverglitter).