tisdag 29 april 2014

H&M Cream Blue

Hej igen. Jag har varit lite stressad och sånt, och råkade dessutom bryta av en nagel ganska illa häromveckan. Hade rekordlånga naglar med typ en halv centimeter fri kant och bröt av hela den fria kanten TJOFF precis vid nagellinjen. De översta lagren bröts av ännu lite längre ner så kanten på den nageln är skadad. Jag klippte och filade ner resten av naglarna som jag brukar när sånt händer, gillar inte den ojämna looken och silk wraps och sånt kan jag inte (annars ser ju den här lagningstekniken bra ut, känsliga varnas). Här är i alla fall Cream Blue från H&M.
Det är en ganska mörk petrolblå (grönare i verkligheten) jelly/crelly i en söt flaska med en liten teckning på korken. Flaskan rymmer 8 ml och levererades i ett tvåpack med ett blått glitterlack som det är meningen att man ska ha över (men jag tror att jag har en bättre idé för glitter-layering med det här lacket, får se om det blir av). Jag använde 5 lager från början (hade nog inte riktigt behövts så många men jag klantade mig och fick några hack i färgen som jag försökte dölja med fler lager), och sen la jag på ett extra lager inför fotograferingen eftersom manikyren hade hunnit bli lite skadad.

lördag 12 april 2014

H&M Amazon

Jag visade ju H&M Jungle Me för ett tag sen, men precis efter att jag kommit mig för att köpa det så gav H&M ut ett ännu bättre klargrönt lack, Amazon. Eller rättare sagt, ett klargrönt som stämde bättre överens med min bild av det perfekta (Jungle Me är också jättefint förstås, men inte på riktigt samma sätt). Det slutade med att jag köpte Amazon också.
Amazon är lite ljusare och klarare i färgen än Jungle Me och är en ren crème utan glitter eller skimmer. På bilden ser den lite gulaktigare ut än den är i verkligheten. Den var välpigmenterad men lite "torr" och svår att sprida ut, men jag hade inga större problem. Jag målade tre lager men många skulle nog komma undan med mindre.

torsdag 10 april 2014

Rött, svart och vitt

Hej hej, här är H&M Black/White Glitter ovanpå All Fired Up från Sally Hansens linje Complete Salon Manicure.
All Fired Up köpte jag härom dagen på Rusta med förhoppningar om att det skulle vara det perfekta klarröda/primärröda/billacksröda crèmelacket. Färgmässigt stämmer det i alla fall bra. Jag hade kunnat önska mig bättre täckning -- det här var tre lager och jag fick ändå en aning VNL. Dessutom kommer jag inte så bra överens med de superbreda penslarna i de här flaskorna. Jag tillhör dem som kan uppskatta breda penslar, men de här penslarna är nästan lika breda som min lillfingernagel vilket är lite svårmanövrerat.

fredag 4 april 2014

Kubiss #64

Jag köpte det här på ÖoB, där märket Kubiss säljs för 29 kr styck eller 3 för 69 kr. Jag köpte även deras Ridge Filler som jag använt som underlack här, det kommer eventuellt en liten recension av det. 

Kubiss #64 är en underbar turkosgrön (inte blå, som det ser ut på bilden) nyans med finmalet guldigt skimmer som får mig att tänka på typ glamourösa sommarkvällar vid Medelhavet, haha. Det här är tre lager, och jag ser att jag har lite VNL -- pigmenteringen var inte jättestark, och det var lite "torrt" i konsistensen och det blev lätt kala fläckar här och var.