fredag 21 februari 2014

Depend #375

Jag har inte så mycket nagelinspiration nu. Att måla naglarna känns mest som en rutin. (Inte på ett dåligt sätt heller -- jag tycker det kan kännas bra att utseendefixet [kläder, naglar, kroppsvård m.m.] bara är en rutin man ska igenom, "nåt man bara gör" snarare än att man behöver hetsa upp sig så mycket över produkter och färger. Jag kan bli lite väl engagerad i sånt ibland, till den grad att det blir jobbigt.) Mina naglar är dessutom missfärgade efter ett nagellack jag hade för några veckor sen (själva lacket var mörkblått men det lämnade en gul missfärgning efter sig) så jag har lite extra anledning att måla dem. Jag lät Random Colour bestämma färg, och Depend #375 var det lack i min samling som kom närmast:

En lite softad mellangrön crème. Jag tror att den kanske tillhörde förra årets vårkollektion. Fin och lite vilsam, tycker jag.

söndag 16 februari 2014

Miyo Nailed It! Baby Blue

Miyo är ett sminkmärke som dyker upp här och där, jag har sett det i en ICA Maxi-butik och just det här är inköpt på Parelle här i Linköping där de reades ut. Nagellackslinjen heter Nailed It! och kostar normalt 39 kr för 8 ml. Det här är den första jag testat på naglarna, Baby Blue.

En ljusblå som är ganska neutral tror jag, varken åt det lila eller det gröna hållet. Det här är på nåt sätt en sommarfärg för mig och jag tror den skulle vara jättefin på solbrända händer, men den är fin så här också. Med pastellfärger förväntar man sig förstås en problematisk applicering, och visst krävde lacket ett rejält antal lager (jag tog sex lager tror jag), men det var ändå inte så farligt. Det var den typen av pastellack som inte är jättepigmenterat utan man bygger upp färgen allteftersom, vilket jag föredrar. Den torkade dessutom fort så antalet lager var inget jätteproblem.

rött + fuchsiaglitter

Jag testade att måla på fuchsiafärgat glitterlack ovanpå min blodröda dagsgamla manikyr (Sally Hansen bla bla bla Sacred Scarlet) som jag inte var så nöjd med

Tyckte ändå att resultatet blev lite coolt så det fick sitta kvar en stund. Det såg rätt olika ut i olika belysningar beroende på hur glittret fångar ljuset (inte så fint på bilden, men i låg belysning var det ganska tjusigt faktiskt).

måndag 10 februari 2014

Sensinity #07

Idag bär jag Sensinity #07, en ganska pigg rosa färg som drar åt lila. Tuggummirosa skulle man nog kunna kalla färgen. Den luktar även tuggummi, eftersom det liksom alla andra lack från det här märket är ett doftlack. (På locket står det "Arándano" vilket jag tror betyder blåbär, men det är en ganska anonym söt luktsuddi-aktig doft.)

Jag är inte jätteförtjust i doften utan köpte lacket mest för färgens skull då jag ville ha en sån här nyans och den lilla 7 ml-flaskan bara kostade 15 kr på Klädjätten i Skäggetorp. Lackegenskaperna var inte fantastiska och dessutom var penseln ganska spretig, men jag förväntade mig inga underverk direkt.

fredag 7 februari 2014

Mavala Poetic Rose

Jag fick syn på den här inne i en Lindex-butik nyligen och bara tyckte den såg så fin ut där den stod i ett ställ med Mavalas senaste "mjuka färger"-kollektion (de andra färgerna var också fina). Sen visade det sig att Lindex hade 2 för 69:50 på Mavala, och jag behövde ett nytt snabbtorkande överlack så jag tog den här och en flaska "Minute Quick Finish", trots att det verkligen inte är nåt pangpris för så små flaskor.

Lite dammig, kall halvmörk röd. Jag vet inte varför jag gillar färgen så mycket. Det här lacket hade okej pigmentering men lite svårkontrollerad formula. Verkade torka ganska fort.