söndag 26 januari 2014

kelly green

Här har vi Nordic Cap #08, en mellangrön nyans som drar lite åt det turkosa hållet ("kelly green" tror jag att amerikanarna kallar det).

Piggt och fint. Inte perfekt i formulan, man får lätt kala fläckar om man drar med penseln i nagellack man redan målat på, men man får vad man betalar för som det heter.

swimmingpool

Här är ett ganska gammalt lack ur samlingen, H&M U Must Have This (på kortare naglar p.g.a. att en nagel gick sönder lite och jag fick fila ner dem). Det är borta ur sortimentet sen länge, men är verkligen inte särskilt unikt.

Såna här turkosblåa nyanser är bland det mest smickrande man kan ha på naglarna, tycker jag (oavsett hudton). Jag inbillar mig nästan att jag händerna ser lite solbrända ut, trots det tröstlösa vädret. Gud vad jag tjötar om "smickrande" hit och dit, vill inte alls vara den personen egentligen. Jag går mest på färgen i sig, men det är väl en bonus om man känner sig snygg i den.

måndag 20 januari 2014

liseberg

Jag fortsätter att prova mig igenom Dependlacken ur realådan på ICA Maxi. Jag var på lite dåligt humör när jag skulle välja lack så jag ryckte i princip åt mig nånting på måfå. Det här är Depend #318, en aningen smutsig mintgrön med grönt och vitt skimmer. När jag målade naglarna fick färgen mig att tänka på nån sorts "English rose garden" och jag fick för mig att använda några gamla rosa grönglittriga blomsterdekaler jag hade liggande.

Trodde först att manikyren gick i Lisebergs färger, men nu bildgooglade jag lite och den Lisebergsgröna är ju helt annorlunda. Ahlgrens bilar kommer nog närmare. Just den här manikyren blev kanske inte superkul men kombon babyrosa, mintgrönt och vitt är ändå snygg.

H&M "Quick Dry" Top Coat: not the real deal

Dags för lite konsumentupplysning! Jag såg nyligen att H&M hade fått in ett s.k. "Quick Dry Top Coat" som ingick i en av deras specialkollektioner (samma som innehöll det svarta och vita glitterlacket jag visade tidigare). Det kostar 29 kr för en 10 ml-flaska och jag bestämde mig för att köpa det, även om jag vet att produkter som marknadsförs som snabbtorkande överlack här i Sverige inte alltid håller vad de lovar. Har t.ex. testat Depends "snabbtorkande överlack" som inte funkade alls och dessutom var av outgrundlig anledning var lilatonat (detta var flera år sen och de kan ha ändrat eller tagit bort produkten).

Hursomhelst, jag tänkte att om det funkade skulle det vara jättekul och i annat fall kan jag bara använda det som ett vanligt klarlack när jag har behov av det. Jag har nu testat det och kan meddela att det inte funkar. Det ger inte den där hårda "klibbfria" ytan när man låtit det torka i nån minut och det påverkar inte torktiden vad jag märker. Lite synd, för det hade ju varit smidigt att kunna plocka upp hyfsat billigt snabbtork-överlack i butik. Alternativen som finns tillgängliga nu är (vad jag vet) Sèche Vite för 129 kr flaskan eller Mavalas variant som har ännu högre jämförpris, annars får man beställa från Ebay eller liknande. Så där finns ju en marknadslucka som H&M hade kunnat fylla upp.



P.S. Mind you, jag vill inte vara den som klagar på att nagellack är för dyrt i Sverige. Det är trots allt en lyxvara och jag vill tro att de extra pengarna mestadels går till nåt vettigt, som skattekostnader och bättre villkor för de som jobbar i butikerna och mellanleden (fast jag vet inget om hur det där funkar). Jag tycker bara att det är tråkigt att just snabbtorkande överlack, som är en extremt praktisk produkt -- och i mitt tycke oundgänglig om man har en nagellackshobby eftersom lacket tar ett jädra dygn på sig att torka annars -- ska vara så krångligt att få tag på.

fredag 17 januari 2014

ljusblå foil

Jag visste inte vad jag skulle måla naglarna med härnäst, grävde lite i kakburkarna och hittade det här, som jag haft ett tag men (tror jag) aldrig gjort en hel manikyr med förut. Det är #112 Silver Lake från Gina Tricots nagellackslinje. Jag vet inte om det finns kvar i sortimentet.

En ljusblå foil som drar lite åt det turkosa hållet. Vad ska man säga? Fint men inte jätteupphetsande.

torsdag 16 januari 2014

mullvaden

Jag har målat om naglarna med ännu ett lack ur realådan, Depend #256. Det är en ganska mörk lerig brungrå crème, antar att "mullvad" beskriver den ganska bra.

Som vanligt målar jag som en kratta och bilden är suddig, men färgen syns ganska bra i alla fall. Det här är ännu en färg som får ord som "elegant", "vuxen" etc. att poppa upp i huvudet. Jag har kommit att uppskatta såna färger mer med åren, och jag gillar färgen i sig men den känns inte jättekul på fingrarna just nu -- för mörk, tror jag. Så här års vill jag helst ha ljusare, lugna neutraler eller poppiga färger.

tisdag 14 januari 2014

salt och peppar

Jag målade på ett effektlack med svarta och vita små plastbitar i olika former, Graffiti Nail Polish Black/White Glitter från H&M, ovanpå den tidigare manikyren med Depend #346. Det blev så här 80-talsskrikigt:

(Jag tog bilden ute på stan i tolv minusgrader och mina nagelband är inte så jättesnygga, jag vet.) Jag har velat ha ett sånt här lack ända sen trenden dök upp i indienagellacks-svängen härom året, men jag beställer ju väldigt sällan lack på internet utan jag "unnar mig" hellre nåt nagellack lite mer på impuls i fysiska butiker. På så sätt behöver jag liksom inte tänka på hur mycket pengar jag egentligen lägger på nagellack (skadat konsumtionsbeteende much?). Så när H&M nyligen snappade upp trenden hostade jag genast upp 39 spänn för det. Är nöjd.

söndag 12 januari 2014

barbie

Lite Barbierosa är aldrig fel i min värld och det ser piggt och fint ut på fingrarna. Idag har jag Depend #346:

Jag vet, kass bild och klumpigt målat. Men fin färg i alla fall.

grått

En manikyr från den här veckan: Depend #250, ett av mååånga Depend-lack jag fiskade upp ur en realåda på mitt lokala ICA Maxi under veckorna före jul. En lite mellangrå ton som känns lite varmare, vilket gör den lite mer smickrande. Svarta, gråa och vita nyanser tycker jag annars ofta kan framhäva rödtoner och fnasighet hos mina fingrar, vilket är det sista jag vill under vintern.

Tyckte mycket om färgen, den är vacker och ser "elegant" ut.