måndag 31 mars 2014

IsaDora China Nail Art Chopsticks

Jag köpte nyligen två lack ur IsaDora:s strängglitter-serie China Nail Art (som har nån sorts oklart Fjärran Östern-tema). Jag trodde att de var på halva priset men det visade sig vara fel när jag kom fram till kassan. Jag köper sällan IsaDora annars p.g.a. det ofördelaktiga priset och de här lacken ville jag mest ha för deras kitschfaktor så det var väl lite onödigt att punga upp 70 spänn styck för dem. Här är hursomhelst den helvita varianten, Chopsticks, ovanpå min tidigare manikyr med Depend #399.
(Lite fula rester av överlack på nagelbanden, jag vet.) Jag tyckte ändå det blev lite charmigt. Får nån sorts känsla av mönstrat tyg från 80-talet. Det var inte jättekul att applicera -- det är svårt att få glittren att "fastna" på nageln trots att lacket är tätt packat med glitter och det blir gärna ojämn fördelning med klungor av glitter här och var när man väl lyckats få hyfsat många på nageln. Glittren vill gärna rikta sig i penseldragens riktning snarare än spreta åt olika håll och det är lätt hänt att man får glitter som sticker upp eller ut från nagelkanten (det gäller att ha en tandpetare eller liknande till hands och peta ner dem medan lacket är vått). Som sagt, inte riktigt värt 70 spänn.

söndag 30 mars 2014

Depend #399

Det är inte ofta jag köper Depend-lack för fullpris men i min köpyra de senaste veckorna slank det med två stycken (i och för sig inköpta på Cubus där de kostar 39 kr för 2). Det här är kyligt pastellrosa #399.
Ber som vanligt om ursäkt för bilden -- direkt solljus brukar annars vara ens bästa vän när nagellack ska fotas men just med den här bleka färgen lyckades jag inte få det att funka. Söt färg i alla fall! Lacket var tjockt i konsistensen, välpigmenterat men svårt att få jämnt så jag fick ta tre lager ändå. Jag fick en massa bubblor, men det syntes inte så mycket efter att jag målat på överlack.

onsdag 26 mars 2014

H&M Wintersky

Tjipp! Här är ännu ett H&M-lack från min födelsedags-haul.

Wintersky är en duokrom av den silvriga typen med gröna och rosa färgskiftningar. Jag lyckades inte få med nåt av det gröna alls på bilden, tror jag (men som vanligt finns det mängder av bättre swatcher därute på internet). Skimmerpartiklarna är små vilket ger en frostig känsla och lite risk för penseldragsmärken, men inte så farligt. Duokromeffekten är inte jättestark. Lacket är mer lugnt och harmoniskt än spejsat och galet, men ändå fint.

torsdag 20 mars 2014

H&M Jungle Me

Jag fyllde 30 häromdagen, [borttaget: massa gnäll om att mitt liv suger]
Allt gnäll åsido så är det här H&M Jungle Me, en sorts primärgrön eller Lego-grön crème med nån sorts svåridentifierat skimmer som inte skimrar så jättemycket utan mer ger en spräcklig effekt. Ber om ursäkt för den risiga bilden med trista nagelband och lite skräp som hamnat på naglarna. Just den här nyansen av grön har varit svår för mig att få tag på och det var mest därför jag ville ha den, men jag insåg efter inköpet att den är ganska lik ett gammalt H&M-lack jag hade, Green Street, i nyansen (Green Street är dock en vanlig crème). Kanske att den här färgen är lite piggare och mindre gul. Tycker den är väldigt fin!

måndag 10 mars 2014

Sephora Moody Woman

Jag fortsätter med de gröna naglarna. Det här är ett av de få nagellack jag fick med mig hem från min resa till USA häromåret.

Det är en duokrom av typen som skiftar från guldigt grönt till lilablått. Tjusigt men inte särskilt unikt -- jag vet att t.ex. H&M och Gina Tricot har haft liknande lack i sina nagellackslinjer.

fredag 7 mars 2014

Depend #361

Detta är en grön med blågrönt skimmer av glass fleck-typ som skiftar färg till rosa och lila i vissa vinklar. Den kom ut för nåt år sen, tror jag (vet inte om den ingår i det permanenta sortimentet, förmodligen inte eftersom jag hittade den i en realåda).

Färgskiftningen syns inte på mina bilder. I vilket fall som helst är det här verkligen hur vackert som helst.

söndag 2 mars 2014

Nordic Cap #25

I natt målade jag naglarna med detta lack som jag impulsköpte igår. Det har mängder av små kallt guldiga mikroglitter som är nersänkta i en grå, genomskinlig bas, vilket ger en lite antikguld-aktig look som skiftar lite i grönt. Jag gillar inte antikguld så mycket i smycken men det här var fint och lite annorlunda, tycker jag.

Det glittrar fint i direkt ljus, men det var molnigt idag. Jag tog väldigt många lager av det här då det inte täcker särskilt bra i sig själv. Det skulle säkert funkat ovanpå ett svart lack också, och kanske vissa andra mörka färger.