söndag 22 september 2013

en galen syrén

Ja, här kommer ett helt överflödigt nagelinlägg till i den här gudsförgätna bloggen. Lacket är från H&M, kommer i en pytteliten flaska som kostar en tia och heter Mad Lilac. Jag försöker låta bli att köpa nagellack nu då jag har urdålig privatekonomi och dessutom redan har ganska många, men jag tyckte att färgen var så fin och den var ju rätt billig även för en så liten flaska.
Färgen är kanske inte så bra återgiven här. Det är hursomhelst en djuplila färg som är extremt snygg enligt mig. I varmare ljus ser den ut som en mättad, lite mörkare lila som drar lite åt blått och i kallare ljus blir den mer bläckblå. Den var lite sparsamt pigmenterad och lite svår att måla med, men jag kommer nog ändå att köpa en flaska till som backup.

fredag 13 september 2013

svampad silvergradient

Dagens manikyr började med Nordic Cap NP26, en skiffergrå foil (man kan ana lite skimmer i andra färger om man tittar nära, jag tror jag ser lite rosa och grönt). Jag ville piffa upp manikyren lite så jag svampade på en ljusare silverfärg nertill (den heter "Metallic Grey" och kommer från ett set med tre små flaskor ur nån av H&M:s specialkollektioner).

Jag har inte svampat så mycket förr och det blev såklart långt ifrån perfekt. Men det är ju ändå kul att göra nåt annorlunda med naglarna ibland

lördag 7 september 2013

dagens naglar

Grunden till dagens manikyr var ett neon-röd-rosa nagellack från Pretty Woman (deras lack verkar tyvärr varken ha nummer eller namn) som jag hade på naglarna sen tidigare. Jag målade sedan på ett lager av ett effektlack med små färgskiftande (opalescerande?) glitter i rödaktig bas, nr. 254 från Paris Memories. (Både Paris Memories och Pretty Woman är såna där slumpmässiga märken som dyker upp på t.ex. Ica Maxi ibland och brukar säljas billigt.)
Bilden blev inte så jättebra, min kamera håller på att bli lite dålig och den har speciellt svårt med röda färger. Neonfärger kan dessutom ofta vara svåra att fotografera. Blev hursomhelst nöjd, det ser lite somrigt och piggt ut och det känns lite skojigt "too much" att kombinera neon och sånt här glitter.