onsdag 5 juni 2013

nytt försök med syrup-manikyr

Testade att göra syrup-manikyren igen, denna gång med Wine Shimmer ur serien Maybelline Colorama. Det är en jelly i nån sorts djup hallonröd färg med små prismatiska mikroglitter. Jag hittade det här i nån realåda. Så här blev det:
Kanske inte helt lyckat, men jag är ändå hyfsat nöjd, mest för att lacket i sig själv är väldigt snyggt -- snyggare i verkligheten än på bilden. Jag blev lite darrig på handen när jag skulle lägga det sista lagret, så det blev lite ojämnt och linjen vid nagelbandet blev för hackig. Så jag kunde inte låta bli att "förbättra" lite i efterhand genom att dutta på lite mer nagellack där jag tyckte att det behövdes, vilket förstörde gradientkänslan lite. Men jag är inte så perfektionistisk och det här känns tillräckligt kul för att behålla ett par dagar.

måndag 3 juni 2013

försök till syrup-manikyr

Häromdagen stötte jag på en tutorial till en rolig typ av gradient-manikyr jag aldrig sett förut. Den kallas här syrup nails och den görs med ett lite genomskinligt jelly-lack. Man målar först toppen av nageln, sedan målar man på ett nytt lager ovanpå det första som börjar lite längre ner, och fortsätter så tills hela nageln är täckt. Pallar inte att förklara bättre, du får klicka på länken i stället. Vad kul, tänkte jag, äntligen ett sätt att få användning för de där nagellacken som man testat en gång men inte orkat använda igen eftersom de var så himla genomskinliga. Testade idag med Viva la Diva #56, som är en snygg grön färg som är väldigt genomskinlig. Så här blev det:
Manikyren var kul att göra men det blev inte så jättebra. Lite snyggare än på bilden tycker jag det blev -- färgen på lacket är betydligt intensivare i verkligheten. Problemet är att lacket är för genomskinligt. Det är i princip omöjligt att bygga till opacitet, nagellinjen syns fortfarande tydligt efter 4-5 lager. Nagelns ljusare färg vid den fria kanten lyser igenom och förstör gradienteffekten lite. Jag vill absolut testa det här igen men då ska jag välja lack klokare.