måndag 16 december 2013

grönt med glittrig guldkant

Har inte kunnat få nån bra bild på innevarande manikyr så det får bli två dåliga med artificiellt ljus i stället, överst med blixt.


Det mörkgröna skimret är H&M Envy Me, som har tagits bort ur sortimentet nu (lite synd för det är väldigt fint, men det finns ju många andra liknande). Att kanten vid nagelbanden är lite hackigare och oproffsigare än vanligt kan bero på att lacket är lite gammalt och har segat till sig, svårare att få lacket att hamna där man vill då. Guldglittret är ett gammalt Depend som är bland de äldsta lacken jag äger tror jag. Lite snett och vint blev det, men gott nog för undertecknad och jultemat är väl svårt att missa.

tisdag 10 december 2013

Blått + silverglitter + stjärnor

Blått är ju också en julfärg, eller i alla fall vissa mörkare blåa toner i kombination med silver.
Det blåa är China Glaze Bermuda Breakaway, en ganska mörk indigo som är lite jellyaktig. Silverglittret med prismatiska stjärnglitter är Fatê of Flower #73. Det är nåt kinesiskt kosmetikmärke som har dykt upp på mitt lokala ICA Maxi ett par gånger där det har sålts billigt, har sett det i nån annan affär här i Linköping också. Stjärnorna hade en tendens till att vara lite böjda, men med tanke på priset klagar jag inte. (Obs, jag har mixtrat lite med bilden för att dölja några skavanker på manikyr och nagelband.)

måndag 2 december 2013

röd varannan-manikyr

Tänkte köra lite julnaglar de närmaste veckorna. Igår tittade jag igenom min samling efter röda och gröna lack, och kom på tanken att göra en vartannat finger-manikyr med två lack i liknande färg men olika finish. Det skimriga är Mavala Satin (en gammal julfavorit) och crèmelacket är Depend #019.
Nu var utförandet lite halvtaskigt (är fortfarande inte jättebra på att måla snyggt) men idén funkade rätt så bra tycker jag ändå.